Heb je nood aan rust? Voel je je overweldigd?

Dan kan een Reiki-behandeling je goed doen.

Bij een energetische behandeling wordt er gewerkt met de fijngevoelige kant. Het energieveld, de werking van chakra’s, meridianen en het beïnvloeden van energiestroming, maar ook meditatie en visualisatie vallen onder deze noemer. Soms kan je via gesprek of de ratio moeilijker bij dieperliggende kwetsuren of onverwerkte emoties. Een energetische sessie kan hier baat bij hebben.

 

Wat gebeurt er in een Reiki-sessie?

Reiki wordt uitgevoerd in een rustige omgeving. De cliënt zit in een comfortabele stoel of ligt op een tafel, volledig gekleed. 

Ik plaats mijn handen lichtjes op/over specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp met behulp van verschillende handvormen, gedurende 2 tot 5 minuten. 

Via de handposities vindt de energieoverdracht plaats. Gedurende deze tijd kunnen mijn handen warm en tintelend zijn. Elke handpositie wordt vastgehouden totdat de energie voldoende stroomt. Een behandeling duurt 40 minuten.

Het is belangrijk om na een Reiki- of Seichem-healing water te drinken om vrijgekomen onzuivere stoffen af te voeren.

Reiki is geen alternatieve behandeling voor medische problemen, maar een aanvullende behandeling die kan helpen bij het ondersteunen van genezing en het verhogen van een gevoel van welzijn. Het werkt alleszins zeer rustgevend.

 

Reiki komt van de Japanse woorden rei (universeel) en ki (levensenergie). Het is een vorm van alternatieve therapie die meestal gewoon ‘healing' wordt genoemd.  

Reiki is kosmische helende energie, ook levensenergie, prana of chi genoemd.

Reiki-heling gebeurt door handopleggingBij een lichamelijk letsel of emotionele pijn kunnen er energieblokkades ontstaan in het lichaam. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades ziekten veroorzaken. Reiki heeft als doel om deze stroom van energie weer te helpen doorstromen en blokkades te verwijderen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur.

Dit kan ontspanning mogelijk maken, pijn verminderen, genezing versnellen en andere symptomen van ziektes te verminderen.

Reiki werkt op meerdere niveaus: fysiek, mentaal/emotioneel en spiritueel.

 

Ook aura- en chakra-healing kunnen energetische blokkades weggenomen worden. Chakra's zijn energiepunten in en rond het lichaam. De 7 belangrijkste chakra's bevinden zich langsheen je ruggengraat. Als deze 7 chakra's in balans zijn, ben je gezond in je lichaam, je geest, je mentale en spirituele zijn. Chakra's nemen energie op of geven energie af aan de meridianen die door ons lichaam stromen. Vaak zijn deze energiepunten verstoord, wat kan leiden tot fysieke of psychische klachten. Via heling met de handen, zoals bij Reiki, kunnen de chakra's weer in balans komen. 

Reiki en de 5 Leefprincipes, een gezonde levensfilosofie:

Vandaag - Kyo dake wa (kjoh dakeh wah)

ben ik niet boos - Kalu-na (kalu nah)

maak ik me geen zorgen - Shinpai suna (shin-pei su-nah) 

ben ik dankbaar - Kansha shite (kansa she-the) 

ben ik toegewijd - Gyo wo hage me (gyo wo hage me)

ben ik vriendelijk tegen iedereen - Hito ni shinsetu ni (hito nie shin-set-tzu nie).

 

Wanneer we leven volgens de Reiki-principes, hoe meer we begrijpen hoe de energie in en buiten ons werkt.  Veranderingen gebeuren niet door de Reiki-principes op te dreunen, maar door ze bij alle beslissingen in je leven te betrekken en toe te passen. Als je ze uitspreekt, moet de betekenis in je hart weerklinken. Probeer maar eens, regel per regel, dag na dag, er gaat een wereld voor je open!